Loading
Úvod / Blog / Detail článku

Podporované střídače a hlavní funkce chytrého řízení Cubee

08.10.2024

Cubee je kompatibilní s nejpoužívanějšími střídači v ČR. Další značky připravujeme.

Podporované střídače a hlavní funkce chytrého řízení Cubee

Cubee je moderní systém pro řízení fotovoltaických elektráren a toků energie, který dokáže v kombinaci se spotovým tarifem ušetřit majitelům fotovoltaiky až 40 % nákladů na elektřinu. Díky chytrému algoritmu Cubee optimalizuje provoz fotovoltaické elektrárny, a to jak v průběhu dne, tak i na základě aktuálních podmínek na trhu s elektřinou.

Podporované střídače

V současné době Cubee podporuje širokou škálu nejpoužívanějších střídačů na českém trhu, mezi něž patří:

  • Goodwe

  • Solax

  • Dražice

  • Deye

  • Sofar Solar

  • Wattsonic

  • Growatt

  • Solinteg

  • Sunways

  • SAJ

  • Alpha ESS

  • Sunsynk

  • A-Tronix

Abychom Cubee zpřístupnili pro co nejvíce majitelů fotovoltaických elektráren, neustále pracujeme na rozšiřování kompatibility. V blízké budoucnosti bude Cubee podporovat i střídače značek Sermatec, Fronius, SolarEdge a Victron, což znamená, že chytré řízení Cubee bude dostupné pro ještě širší okruh uživatelů.

Hlavní funkce chytrého řízení Cubee

Proč by měl majitel fotovoltaické elektrárny zvolit právě chytré řízení Cubee?

  1. Úspora nákladů
    Fotovoltaická elektrárna je skvělá investice i v našich podmínkách, ale bez správného řízení nemusí být její provoz tak efektivní. Cubee optimalizuje výrobu elektřiny a zajišťuje, že využijete či uložíte přebytky v době, kdy je energie nejlevnější, nebo ji naopak prodáte či spotřebujete ve chvíli, kdy je cena na trhu nejvyšší. Tím můžete dosáhnout až 40% úspor na nákladech za elektřinu.

  2. Automatizace a flexibilita
    Cubee funguje na základě chytrého algoritmu, který řídí tok energie a provoz spotřebičů automaticky podle vámi nastavených parametrů. V kombinaci s chytrým zařízením Shelly můžete nastavit například spínání spotřebičů podle cen elektřiny, přetoků nebo podle času, kdy je energie nejvíce potřeba. Tato flexibilita zajišťuje maximální využití energie z vaší FVE a snižuje závislost na odběru elektřiny ze sítě.

  3. Přehledná aplikace
    Celý systém je řízen jednoduše prostřednictvím mobilní aplikace, která vám poskytuje přehled o spotřebě, výrobě a nákladech v reálném čase. Uvidíte, jaké úspory dosahujete a kde můžete ještě více optimalizovat. Aplikace také umožňuje nastavení různých parametrů a kontrolu všech klíčových funkcí, takže máte plnou kontrolu nad provozem své fotovoltaiky a to odkudkoliv.

  4. Podpora spotového tarifu a řízení přetoků
    Cubee je plně kompatibilní se spotovými tarify, což znamená, že umí pracovat s aktuálními cenami elektřiny na trhu. Navíc dokáže přetoky energie do sítě řídit tak, aby byly co nejvýhodnější – například zakázat přetoky do sítě, když jsou ceny elektřiny záporné.

Proč si pořídit chytré řízení Cubee?

Cubee přináší více než jen správu fotovoltaické elektrárny – optimalizuje celý energetický tok ve vaší domácnosti. Pokud nemáte chytré řízení, může vaše fotovoltaika fungovat neefektivně, což vede ke ztrátám energie a zbytečným nákladům. S Cubee máte jistotu, že vaše elektrárna pracuje na maximum a že využíváte každou vyrobenou kilowatthodinu co nejefektivněji.

Investice do chytrého řízení Cubee znamená výrazné snížení nákladů, efektivní řízení výroby a plnou kontrolu nad vaší energií.