Loading
Úvod / Blog / Detail článku

Podpora střídače Sofar Solar

23.8.2024

Cubee nyní podporuje střídače Sofar, což umožňuje snadné a efektivní ovládání fotovoltaických elektráren bez nutnosti pokročilých technických znalostí.

Podpora střídače Sofar Solar

Cubee nyní podporuje střídače Sofar Solar: Jednoduchost a efektivita na dosah 

Střídače značky Sofar se staly jedněmi z nejpoužívanějších zařízení pro fotovoltaické elektrárny v České republice. Vzhledem k rostoucí poptávce po chytrém řízení právě pro tyto střídače jsme usilovně pracovali na tom, aby náš systém Cubee byl s nimi plně kompatibilní. S radostí vám oznamujeme, že nyní můžeme tuto podporu oficiálně nabídnout! 

Průlom na trhu 

Cubee je momentálně jediné chytré řízení na českém trhu, které dokáže plně a jednoduše ovládat střídače Sofar. Až dosud měli uživatelé střídačů Sofar k dispozici pouze řešení prostřednictvím platformy Home Assistant, ale její nastavení a správa vyžadují značné technické znalosti. Pro mnohé zákazníky to znamenalo komplikace a nutnost hlubšího zapojení do technických detailů, což ne vždy bylo ideální. 

Proč Cubee? 

Cubee přináší uživatelsky přívětivé řešení, které se snadno integruje s vaším střídačem Sofar. Naše aplikace je navržena tak, aby byla intuitivní a jednoduchá na ovládání, takže můžete svůj systém spravovat bez nutnosti pokročilých technických dovedností. Cubee nabízí nejen přehledné zobrazení vašich úspor v korunách, ale také praktické funkce, jako je zamezení přetoků do sítě při záporných cenách nebo možnost nákupu a prodeje elektřiny podle aktuálních spotových cen. Díky tomu máte nad svou energií plnou kontrolu, a to s minimálním úsilím. 

Testováno v reálném prostředí 

Naše chytré řízení pro střídače Sofar jsme důkladně otestovali na reálných fotovoltaických instalacích, abychom zajistili jeho spolehlivost a efektivitu. Výsledky nás velmi potěšily – vše funguje přesně tak, jak jsme plánovali. Naši zákazníci se nyní mohou těšit na bezproblémové propojení a snadnou správu své fotovoltaické elektrárny s využitím Cubee. 

Co přinese budoucnost? 

Naše práce tímto rozhodně nekončí. Momentálně intenzivně pracujeme na rozšíření podpory pro další značky střídačů, abychom mohli našim zákazníkům nabídnout co nejširší možnosti chytrého řízení jejich fotovoltaických elektráren. Věříme, že již brzy představíme další novinky, které vám pomohou ještě lépe využít potenciál vaší energie. 

Cubee se neustále vyvíjí a přizpůsobuje potřebám svých zákazníků. Děkujeme vám za důvěru a podporu, která nás motivuje k tomu, abychom vám poskytovali to nejlepší možné řešení pro vaše energetické potřeby. 

Přejít na E-shop