Loading
Úvod / Blog / Detail článku

Cubee uzavírá chytré partnerství s bezDodavatele

09.9.2024

Partnerství s bezDodavatele, které přináší chytré úspory s Cubee a spotovým tarifem.

Cubee uzavírá chytré partnerství s bezDodavatele

Cubee uzavírá partnerství s bezDodavatele: Maximální úspory díky chytrému řízení a spotovému tarifu

Chytré řízení spotřeby energie je jedním z nejefektivnějších způsobů, jak optimalizovat náklady na elektřinu. Ve spojení s fotovoltaickou elektrárnou (FVE) a spotovým tarifem může Cubee přinést úsporu až 40 % nákladů na energii. Proto jsme se rozhodli navázat partnerství s dodavateli, kteří svým klientům spotové tarify nabízí. Prvním z nich je společnost bezDodavatele, která je průkopníkem v oblasti poskytování spravedlivých cen elektřiny na českém trhu.

Jak vzniklo partnerství mezi Cubee a bezDodavatele

Na veletrhu Amper v Brně jsme se poprvé setkali se zástupci společnosti bezDodavatele, inovativního dodavatele energií zaměřeného na poskytování spotových tarifů. Jejich zájem o naše chytré řízení pro fotovoltaické elektrárny byl velký, ale než jsme mohli uzavřít partnerství, bylo třeba projít několikaměsíčním testováním, aby si byli jistí, že Cubee skutečně funguje, jak slibujeme.

Testování v reálném provozu

Testování zahrnovalo ověřování toho, jak Cubee pracuje se spotovými cenami, jak efektivně řídí spotřebu elektřiny a jak dokáže reagovat na výkyvy v cenách, včetně případů, kdy je cena elektřiny záporná. Bylo také nutné prokázat, že naše řešení umožňuje efektivně řídit využití přebytků z fotovoltaických elektráren. Také jsme úspěšně ověřili, že Cubee plně umožňuje obchodní flexibilitu. Během několika měsíců proběhly desítky schůzek a konzultací, při kterých jsme předvedli, že Cubee splňuje všechny požadavky. Naše řešení uspělo ve všech testech a ukázalo se jako spolehlivé a funkční.

Spolupráce a výhody pro klienty

Výsledkem je, že společnost bezDodavatele nyní nabízí Cubee svým zákazníkům s fotovoltaickými systémy. Ti díky chytrému řízení mohou maximalizovat využití své fotovoltaiky, snižovat náklady na elektřinu až o 40 % a efektivně prodávat přebytky energie za spotové ceny. Navíc mohou díky Cubee zamezit přetokům v okamžicích, kdy jsou ceny elektřiny záporné, nebo tyto přebytky efektivně využít pro chod spotřebičů v domácnosti.

Tato spolupráce je důkazem, že Cubee dokáže plně využít potenciál fotovoltaických elektráren v kombinaci se spotovými tarify a přinést zákazníkům významné úspory. Více informací o této spolupráci a možnostech, které Cubee nabízí, najdete na webu bezDodavatele a v našem videu pod článkem.